Steak met pestopatatjes en witloofsalade met appel
30 MIN
2 personen
Foodbagchef Sofie: "Als ik “pestopatatjes” zeg, dan ben je toch meteen verkocht? Ik serveer ze met steak van Meatier en een fris witloofslaatje met appel. Smakelijk!"
Ingrediënten
1 pastinaak
400 gr vastkokende aardappelen
½ rode ui
1 stronk witloof
½ rode appel
50 gr veldsla
300 gr steak (rund)
2 el verse groene pesto
boter
olijfolie
olie
scheutje witte wijnazijn
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Snijd de pastinaak en aardappelen in hapklare stukken (schillen hoeft niet). Snijd de ui in parten. Schep de pastinaak en ui naast de aardappelen op de bakplaat en hussel beide door elkaar met een scheut olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster zo'n 20-25 min. in de oven.
Salade: halveer intussen het witloof en snijd de harde kern eruit. Snijd het witloof en de appel (schillen hoeft niet) in fijne reepjes (zie foto). Schep, samen met de veldsla, onder elkaar met een scheutje olijfolie, witte wijnazijn, zout en zwarte peper (zie tip).
Dep de steak droog met keukenpapier en kruid met zout en zwarte peper. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de steak 2-3 min. aan beide zijdes op hoog vuur, dan is die rosé. Voeg op het einde een klontje boter toe en laat bruisen voor extra smaak. Heb je het vlees liever meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan liggen. Haal uit de pan en laat rusten.
Meng de pesto onder de geroosterde aardappelen. Serveer de pestopatatjes met de steak, de pastinaak met rode ui en salade. Smakelijk!