Steak met geroosterde krieltjes, zure room en salsa verde

30 MIN
2 personen
Steak met geroosterde krieltjes, zure room en salsa verde

Een eclectisch en verrassend gerecht: in verschillende laagjes proeven we zachte zure room, heerlijke geroosterde krieltjes, sappige reepjes steak en tot slot lekker verfrissende salsa verde. Het lijkt wel een gerecht uit een chique bistro, maar jij kan dat nu ook gemakkelijk bij je thuis maken. Graag gedaan!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 2 kl kipkruiden
  • 10 g munt
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 lente-uitjes
  • ½ limoen
  • 1 little gem
  • 2 rundersteak
  • 1 potje zure room
  • 1½ el olijfolie
  • 1½ el olijfolie extra vierge
  • 1 kl mosterd
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer ze. Meng de olijfolie met de kipkruiden, peper en zout en doe in een kom. Voeg de krieltjes toe en hussel met de gekruide olie. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de krieltjes op. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Hak de munt en bladpeterselie fijn. Snij de lente-ui in ringetjes. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen. Meng de kruiden met het limoensap en de mosterd. Roer er de extra vierge olijfolie en peper en zout door. Dit is de salsa verde. Maak de blaadjes van de little gem los en snij in de lengte in reepjes.
  3. Dep de rundersteaks droog met keukenpapier. Kruid met peper en zout. Smelt de boter in een pan en bak de rundersteaks 3 minuten per kant. Schep uit de pan en laat 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  4. Verdeel de zure room over borden of een grote schaal en schep er de krieltjes op. Snij de rundersteaks in plakjes en verdeel ze over de krieltjes. Leg er de blaadjes little gem bij. Schep er de salsa verde en lente-ui bovenop en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 860.76 kcal
Koolhydraten 45.19 g
waarvan suikers 7.83 g
Vet 55.41 g
waarvan verzadigd 21.77 g
Proteïnen 42.96 g
Vezels 6.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin