Steak met balsamico-uitjes, ovenaardappelen en peer-walnoten salade

30 MIN
2 personen
Steak met balsamico-uitjes, ovenaardappelen en peer-walnoten salade

Een mooi bordje vol met een sappige steak en daarbij heerlijk zoete balsamico-uitjes, knapperige ovenpatatjes en een frisse salade met peer, walnoten en rucola.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 peer
  • 30 g walnoten
  • 50 g rucola
  • 2 rundersteak
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 2 kl balsamico
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Snij de rode ui in plakjes. Snij de peer in 4 en snij het klokhuis weg. Snij in fijne plakjes. Hak de walnoten grof. Doe de rucola in een kom en voeg de peer en walnoten toe. Schep door elkaar.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de rode ui toe. Zet het vuur op medium en laat de ui 6-7 minuten bakken. Schep regelmatig om.
  4. Voeg de suiker en de helft van de balsamico toe aan de pan met de rode ui en laat nog 3 minuten bakken. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  5. Kruid de steaks met peper en zout. Verhit de boter in de pan waarin je de ui hebt gebakken. Bak de steaks op hevig vuur, minstens 2 minuten aan elke kant voor saignant. Schep uit de pan en bewaar 5 minuten onder aluminiumfolie.
  6. Meng de extra vierge olijfolie met de rest van de balsamico, peper en zout en meng deze dressing door de salade.
  7. Serveer de steaks met de gekaramelliseerde ui erbovenop, de geroosterde aardappelen en de salade.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 870.07 kcal
Koolhydraten 52.26 g
waarvan suikers 16.58 g
Vet 52.58 g
waarvan verzadigd 11.07 g
Proteïnen 43.28 g
Vezels 10.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin