Steak in rode curry met rijst

35 MIN
2 personen
Steak in rode curry met rijst

Wat inspiratie uit Thailand, met deze heerlijke steak met groenten in rode curry, afgewerkt met crunchy pinda's. Lekker pittig. Genieten maar!

Ingrediënten

  • 125 gr witte rijst
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 stengel lente-ui
  • 25 gr pindanoten
  • 25 gr rode currypasta
  • 100 gr sojascheuten
  • 200 ml bio kokosmelk
  • 300 gr steak
  • olie
  • boter
  • 1 kl suiker
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Breng de rijst aan de kook in 200 ml water per persoon. Laat zo'n 15 min. zachtjes koken tot de rijst beetgaar is en giet af.
  2. Snijd de rode en gele paprika in fijne reepjes. Snijd de lente-ui in ringen. Hak de pinda's grof (zie tip).
  3. Verhit een scheutje olie in een (wok)pan en roerbak de paprika zo'n 2 min.
  4. Voeg de rode currypasta (of gebruik minder als je niet van pittig houdt) en de kokosmelk bij de paprika en roer goed door. Kruid met zout en zwarte peper. Breng aan de kook, draai dan het vuur zachter en laat 5 min. pruttelen met het deksel op de pan.
  5. Haal de wok van het vuur en voeg de sojascheuten en de suiker toe. Schep goed om. Proef en kruid eventueel bij met zout en zwarte peper.
  6. Smelt een klontje boter in een braadpan. Kruid de steak met zout en zwarte peper en bak die zo'n 2-3 min. per zijde, dan is die mooi rosé. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken, laat de steak dan een minuutje langer in de pan. Laat even rusten en snijd vervolgens in plakjes.
  7. Serveer de steak met de groenten in rode curry. Werk af met de lente-ui en de pinda's. Smakelijk!
  8. TIP: Je kan de pinda's ook nog even goudbruin roosteren in een pan zonder vetstof.