Steak haché met gebakken witloof, preipuree en graanmosterdsaus

30 MIN
2 personen
Steak haché met gebakken witloof, preipuree en graanmosterdsaus

Foodbagchef Claire: "Deze week vieren we Waals carnaval! Dit gerecht brengt de sfeer naar je bord: sappige steak haché, romige preipuree en een zachte graanmosterdsaus."

Ingrediënten

  • 300 gr steak haché (rund)
  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 1 stengel prei
  • 2 stronkjes witloof
  • 75 gr graanmosterdsaus
  • boter
  • snuifje suiker
  • scheutje melk
  • snuifje nootmuskaat
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Haal de steak haché uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
  3. Snijd de prei in ringen van 2 cm. Smelt een klontje boter in een pan (waar je straks ook de steak haché in kan bakken) en stoof de prei in 5-7 min. gaar. Die mag gerust wat donker kleuren voor een zoete smaak.
  4. Halveer intussen het witloof (zie tip). Smelt een klontje boter in een pan met deksel en kleur het witloof rondom aan. Kruid met zout, zwarte peper en de suiker (optioneel). Voeg een scheutje water toe, zet een deksel half op de pan en laat garen op middelhoog vuur.
  5. Schep de prei uit de pan. Smelt opnieuw een klontje boter in de pan en bak de steak haché 2-3 min. aan beide kanten op hoog vuur, dan is die rosé. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan liggen.
  6. Giet de aardappelen af en stamp, samen met de melk, tot een smeuïge puree. Voeg de prei toe en kruid met de nootmuskaat, zout en zwarte peper.
  7. Serveer de steak haché met preipuree, gebakken witloof en een lepeltje graanmosterdsaus. Smakelijk!
  8. TIP: In plaats van het witloof te bakken kan je ook voor een witloofslaatje gaan met wat azijn en een lepeltje van de graanmosterdsaus.