Steak chimichurri met krieltjes en gegrilde courgette

30 MIN
2 personen
Steak chimichurri met krieltjes en gegrilde courgette

Grillen op z'n Argentijns, met deze steak chimichurri met gepofte krieltjes en plakjes gegrilde courgette! Een heerlijk barbecue gerecht voor op een zomerse avond. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 jalapeñopeper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 10 g krulpeterselie
  • 10 g koriander
  • 2 courgettes
  • 2 rundersteak
  • 2 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Warm je barbecue op (kolen of gas) als je die gebruikt.
  2. Was de krieltjes en breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de krieltjes 8 minuten. Giet af.
  3. Verwijder de zaadjes uit de jalapeño en snij in stukken. Pers de knoflook en snij de sjalot grof. Hak de peterselie en koriander grof. Doe de jalapeño, peterselie, koriander, de sjalot, de knoflook, de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie in een keukenrobot of vijzel en maal fijn. Kruid met peper en zout. Dit is de chimichurri.
  4. Snij de courgette in lange plakken. Bestrijk ze met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Kruid de steaks met peper en zout. Verpak de krieltjes in aluminiumfolie, voeg er de rest van de olijfolie bij en kruid met peper en zout. Vouw de aluminiumfolie goed dicht. Wanneer je geen barbecue (met kolen) gebruikt, kan je de krieltjes in wat olijfolie in de pan bakken of in de oven garen.
  5. Leg de papillot met de krieltjes 10 minuten in de kolen. Rooster de courgettes en de steak op de barbecue (of in een grillpan). De steak heeft maar 2-3 minuten per kant nodig.
  6. Snij de gegrilde steak in plakjes. Schik op borden en dresseer er de chimichurrisaus over. Serveer er de gegrilde courgette en krieltjes bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 732.02 kcal
Koolhydraten 53.11 g
waarvan suikers 15.95 g
Vet 35.45 g
waarvan verzadigd 5.42 g
Proteïnen 46.74 g
Vezels 10.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin