Spinaziesalade met knapperige salami

20 MIN
4 personen
Spinaziesalade met knapperige salami

Ontdek deze verrassende winterse salade, met stukjes knapperig gebakken salami, spinazie, eitjes en een vinaigrette met graantjesmosterd.

Ingrediënten

  • 250 g salami, in schijfjes
  • 800 g spinazie
  • 1 rode ui, in ringen
  • 4 eieren, hardgekookt en in partjes
  • 1 el graanmosterd
  • 1 el honing
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout, van de molen

BEREIDING

  1. Bak de salamiblokjes goudbruin in 1 eetlepel olijfolie. Haal de salami uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Meng in dezelfde pan het wijnazijn met de mosterd, de honing en de resterende eetlepel olijfolie. Kruid met een beetje peper en zout en roer om.
  3. Voeg er de uiringen aan toe en al roerend bakken tot ze zacht zijn. Leg er opnieuw de salami in en haal van het vuur.
  4. Verdeel de spinazie over 4 borden en lepel er het salami-ui mengsel over. Leg er de partjes ei bij en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 429.81 kcal
Koolhydraten 6.85 g
waarvan suikers 5.37 g
Vet 33.97 g
waarvan verzadigd 10.61 g
Proteïnen 24.15 g
Vezels 4.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin