Spinaziepannenkoekjes met gerookte makreel en zure room

30 MIN
2 personen
Spinaziepannenkoekjes met gerookte makreel en zure room

Zijn ze geen streling voor het oog, deze originele knalgroene spinaziepannenkoekjes? We haalden onze inspiratie in de Scandinavische keuken voor dit zomerse gerecht. Bouw heerlijke torentjes van spinaziepannenkoekjes, gemarineerde rode ui, gerookte makreel en werk af met een frisse dille-zure roomdressing.

Ingrediënten

  • 2 bio-eieren
  • 100 g spinazie
  • 1 rode ui
  • 1 potje lichte zure room
  • 10 g dille
  • 2 gerookte makreelfilets
  • 2 el olijfolie
  • 175 g bloem
  • 250 ml melk
  • 1 kl suiker
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de eieren, melk, bloem, spinazie en een snuf peper en zout in een blender, of in een kom en gebruik een staafmixer. Mix tot een groen, egaal deeg.
  2. Breng water aan de kook. Snij de rode ui in fijne ringen. Overgiet de ui met het kokend water en giet af. Doe de ui in een kommetje en schenk er de wittewijnazijn en de suiker bij. Roer goed om en laat marineren.
  3. Snij de dille fijn. Meng 3/4de van de dille met de zure room en kruid met peper en zout. Voeg eventueel enkele druppels water toe voor een mooie, lopende saus.
  4. Verhit de helft van de olie in een antikleefpan en bak pannenkoekjes met het beslag. Herhaal tot het deeg op is.
  5. Breek de gerookte makreelfilets in hapklare brokjes. Bouw torentjes met de pannenkoekjes, stukjes makreelfilet, germarineerde rode ui ringen en de zure roomdressing. Werk af met de rest van de dille en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1003.39 kcal
Koolhydraten 77.59 g
waarvan suikers 15.01 g
Vet 56.71 g
waarvan verzadigd 18.1 g
Proteïnen 44.26 g
Vezels 4.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin