Spinazie-ricottaballetjes in tomatensaus met quinoa

45 MIN
2 personen
Spinazie-ricottaballetjes in tomatensaus met quinoa

Foodbagchef Sofie: "Deze spinazie-ricottaballetjes zijn geïnspireerd op een recept van Donna Hay, een kookboekenauteur uit Australië. Ze zijn luchtig, smaakvol, cheesy en gewoonweg onweerstaanbaar. Een perfect vegetarisch alternatief voor de klassieke gehaktballetjes."

Ingrediënten

  • 100 gr spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gr Gran Moravia, of parmezaan
  • 125 gr ricotta
  • 2 eieren
  • 125 gr quinoa
  • 100 gr stoofselder
  • 2 wortelen
  • 2 kl bruschetta verde kruidenmix
  • 400 gr tomatenpulp
  • olijfolie
  • 75 gr bloem
  • 1 kl suiker
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een stoof pot, voeg de spinazie handje per handje toe en laat slinken. Haal uit de pot, laat uitlekken (in een vergiet of zeef) en hak fijn.
  3. Spinazie-ricottaballetjes: pers de knoflook. Hak de Gran Moravia fijn. Meng de spinazie, ricotta, Gran Moravia, bloem, eieren, de helft van de knoflook, zout en zwarte peper peper, tot je een kleverig deeg hebt. Zet 10 min. in de koelkast.
  4. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  5. Snijd intussen de selder in boogjes en de wortel in blokjes van max. 0,5 cm. Verhit een scheut olijfolie in de stoof pot van de spinazie en en stoof de rest van de knoflook, selder en wortel 7 min. op middelhoog vuur. Kruid met de bruschetta verde kruiden, zout en zwarte peper. Blus met de tomatenpulp en voeg de suiker toe. Laat 10 min. pruttelen op zacht vuur.
  6. Maak intussen je handen vochtig (zie tip) en rol 1 el van het deeg tot een balletje. Werk al het deeg op, en schik de balletjes op de bakplaat.
  7. Rooster de balletjes zo'n 15 min in de oven, tot ze goudbruin zijn. Draai halverwege om.
  8. Serveer de spinazie-ricottaballetjes met de quinoa en tomatensaus. Smakelijk!
  9. TIP: Zet een kommetje water naast de kom met het deeg, zo kan je je handen af en toe opnieuw bevochtigen. Met natte handen kan je balletjes rollen zonder dat ze aan je handen blijven plakken.