Spinazie couscous met rosbief

30 MIN
4 personen
Spinazie couscous met rosbief

Een verrassend fusion gerecht, met couscous, spinazie, mooi rosé gebakken rosbief, pijnboompitjes en feta. Erg lekker op een zonnige dag!

Ingrediënten

  • 700 g rosbief
  • 300 g couscous
  • 300 g spinazie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ½ citroen, geperst
  • 45 g pijnboompitten
  • 30 g feta, verkruimeld
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kruid de rosbief met peper en zout. Bak het vlees aan alle kanten in 1 eetlepel olijfolie aan. Leg in een ovenschaal en zet 20 minuten in de warme oven. Laat nadien even rusten.
  3. Kook de couscous gaar zoals aangegeven op de verpakking. Schep over naar een grote mengkom.
  4. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin kort al roerend de olijfolie en de pijnboompitten tot ze goudbruin zien. Zorg dat ze niet aanbranden. Voeg dit toe aan de couscous.
  5. Meng ook de spinazie, het citroensap en feta onder de couscous. Kruid af met peper en zout.
  6. Snijd het rosbief in plakjes en verdeel over de borden. Serveer er de couscoussalade bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 616.62 kcal
Koolhydraten 16.06 g
waarvan suikers 2.75 g
Vet 33.91 g
waarvan verzadigd 8.39 g
Proteïnen 61.52 g
Vezels 3.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin