Spiesjes met asperges en spek

20 MIN
4 personen
Spiesjes met asperges en spek

Een lekker eenvoudig en origineel hapje: spiesjes met witte asperges gewikkeld in speklapjes met daarbij een heerlijk dipsausje. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 bussel witte asperge
  • 100 g spek, in plakjes
  • Voor de dipsaus

  • 100 ml mayonaise
  • 100 verse kaas
  • 1 el tapenade van zongedroogde tomaten
  • 1 tomaat, ontveld en in blokjes
  • 1 takje dragon, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de asperges en snij het harde stukje onderaan weg. Kook ze beetgaar in gezouten water. Laat ze goed uitlekken en opdrogen op een schone keukenhanddoek.
  2. Klop voor de dipsaus de mayonaise op met de verse kaas. Meng de tapenade, de tomaatblokjes en de fijngesnipperde dragon erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg.
  3. Snij de asperges in gelijke stukken. Rol 1 stukje samen met een aspergepunt op in een plakje spek. Prik op spiesjes.
  4. Bak in de grillpan of op de barbecue, tot het spek knapperig is. Serveer warm, met de lichtjes gekoelde dipsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 338.69 kcal
Koolhydraten 3.7 g
waarvan suikers 2.48 g
Vet 29.86 g
waarvan verzadigd 12 g
Proteïnen 7.53 g
Vezels 2.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin