Spiering met truffelmayonaise, sla met avocado en wedges

30 MIN
2 personen
Spiering met truffelmayonaise, sla met avocado en wedges

Het allerlekkerste stukje varkensvlees is ongetwijfeld het vlees van de nek: de spiering. Botermals, sappig en zacht van smaak. Dat verdient een extra vleugje luxe, dus kozen we voor truffelmayo. Dit bordje is trouwens helemaal BBQ-proof!

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 10 gr bieslook
  • 10 gr rozemarijn
  • 1 krop rode eikenbladsla
  • 1 wortel
  • 1 avocado
  • 2 stuks gemarineerde spiering
  • 50 gr truffelmayonaise
  • olijfolie
  • boter
  • scheutje balsamicoazijn
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de aardappelen in wedges (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat, rits de rozemarijn erbij en hussel door elkaar met wat olie, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de wedges mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om.
  2. Scheur de bladeren van de eikenbladsla en schik in een grote slakom. Rasp de wortel erbij of schil met een dunschiller in linten. Snijd de avocado in plakjes, hak de bieslook fijn en voeg toe.
  3. Verhit een scheutje olie in een pan op hoog vuur (zie tip). Bak het vlees zo'n 2-3 min. aan beide zijdes, dan is het mooi rosé. Voeg op het einde een klontje boter toe en laat bruisen voor extra smaak. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan liggen.
  4. Hussel de salade door elkaar met een likje olijfolie, de balsamicoazijn, zout en zwarte peper.
  5. Serveer de spiering met de wedges, truffelmayonaise en salade. Smakelijk!
  6. TIP: Dit stukje vlees is ook heerlijk op de BBQ! Zorg ervoor dat de kolen goed heet zijn en vergeet niet om het vlees na het bakken even te laten rusten. Versnijd het vlees steeds tegen de draad in.