Spicy honey Berloumi met salie, bloemkool & zoete aardappelpuree
30 MIN
2 personen
Foodbagchef Claire: "Spicy honey is een nieuwe trend in de foodwereld die heerlijke, zoete honing combineert met pittige chilipeper. Zo brengt het deze twee smaken lekker in balans."
Ingrediënten
400 gr zoete aardappel
1 kleine bloemkool
1 blokje groentebouillon
1 teentje knoflook
½ rode chilipeper
20 gr gember
200 gr Berloumi, of halloumi
zout
zwarte peper
10 gr salie
1 el vloeibare honing
10 ml sojasaus
olie
boter
snuifje paprikapoeder
scheutje melk
snuifje nootmuskaat
Bestel deze producten online
BEREIDING
Schil de zoete aardappel en snijd in stukken van zo'n 3 cm. Verdeel de bloemkool in roosjes. Zet samen net onder water met het bouillonblokje en kook in 15-20 min. gaar.
Pers de knoflook en hak de chilipeper fijn (verwijder de zaadjes voor minder pit). Rasp de gember tot je ongeveer 0,5 kl per persoon hebt. Snijd de Berloumi in plakjes en marineer met de knoflook, chilipeper, gember, paprikapoeder (optioneel), zout en een flinke scheut olie.
Giet de aardappelen en bloemkool af en stamp, samen met de melk (zie tip) en een klontje boter, tot een smeuïge puree. Kruid met zout, zwarte peper en nootmuskaat. Houd warm.
Pluk de blaadjes van de salie. Verhit een scheutje olie in een pan, frituur de salieblaadjes 1 min. en haal uit de pan. Bak vervolgens de Berloumi samen met de marinade in diezelfde olie op hoog vuur, tot de plakjes goudbruin kleuren. Haal van het vuur en voeg de honing en sojasaus toe. Roer om, tot de honing gesmolten is en rond de Berloumiplakjes kleeft.
Schep de puree op een bord en duw plat met de onderkant van je lepel. Schik de Berloumi en de jus uit de pan erbij en werk af met de crispy salie. Smakelijk!
TIP: We gaan wat de Oosterse toer op met dit gerechtje. Heb je nog een restje kokosmelk in de koelkast staan? Past er perfect bij!