Sperziebonen met spek, tomaat en geroosterde aardappelen

30 MIN
2 personen
Sperziebonen met spek, tomaat en geroosterde aardappelen

Een heerlijk eenvoudig doordeweeks gerecht, deze sperziebonen met spekblokjes, sjalot, knoflook, tomaat en smaakvolle ovengeroosterde aardappelen erbij. De smaken passen geweldig goed bij elkaar, wat dit echt een comfort food toppertje maakt!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 300 g sperziebonen
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 2 olijfolie
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Snij de uiteinden van de sperziebonen. Snij de sjalot fijn. Pers de knoflook. Snij de tomaten in blokjes.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de sperziebonen toe. Laat ze 3 minuten koken en giet af.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en voeg de spekblokjes toe. Voeg na 2 minuten de sjalot en knoflook toe, en laag 5 minuten bakken, tot de spekblokjes krokant zijn. Voeg nu de voorgekookte sperziebonen en de blokjes tomaat toe. Zet een deksel op de pan en laat 5 minuten pruttelen op een matig vuur.
  5. Roer de wittewijnazijn door de boontjes en kruid met peper en zout. Serveer met de geroosterde aardappelen.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 634.71 kcal
Koolhydraten 51.44 g
waarvan suikers 6.18 g
Vet 27.98 g
waarvan verzadigd 27 g
Proteïnen 22.48 g
Vezels 12.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin