Speltcrackers met maanzaad

60 MIN
15 stuks
Speltcrackers met maanzaad

Deze speltcrackers met maanzaad zijn lekker afgewerkt met grof zeezout. Je eet het als knapperig tussendoortje met eventueel een dip erbij. Makkelijk en gezond!

Ingrediënten

  • 2 el maanzaad
  • 175 g speltmeel
  • 100 ml water
  • ½ kl zout
  • 1 kl grof zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven op 175 °C.
  2. Los het zout op in het water. Voeg het water toe aan het speltmeel en kneed tot een bal. Voeg eventueel wat extra water toe als het te droog is.
  3. Rol het deeg zo dun mogelijk uit met een deegroller op een met bakpapier bedekte bakplaat. Besprenkel met wat water en bestrooi met het maanzaad en het grof zout.
  4. Rol er nog eens overheen met de deegrol en snijd de repen voor in het deeg. Prik met een vork wat gaatjes.
  5. Plaats de bakplaat 25 minuten in de oven. Laat de crackers minstens 15 minuten afkoelen en breek ze in de repen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 52.18 kcal
Koolhydraten 8.2 g
waarvan suikers 0.06 g
Vet 1.16 g
waarvan verzadigd 0 g
Proteïnen 1.95 g
Vezels 0.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin