Spekpatatjes met een eitje en salade

30 MIN
2 personen
Spekpatatjes met een eitje en salade

Een gerecht dat het beste smaakt op een lekker koude dag! Heerlijk krokant gebakken aardappelschijfjes met ui en spek. Daarbij komt een spiegelei en een frisse salade met mosterddressing. Winterkost op z'n best!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 2 bio-eieren
  • 1 zakje gemengde sla
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Was en snij de aardappelen in plakjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Kook 10 minuten en giet af.
  2. Meng de mosterd met de wittewijnazijn. Voeg al roerend de extra vierge olijfolie toe. Kruid met peper en zout.
  3. Snij de ui in ringen en pers de knoflook. Verhit een grote antikleefpan en voeg de spekblokjes toe. Roerbak en voeg na 5 minuten de ui en knoflook toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan de helft van de olijfolie en de voorgekookte aardappelschijfjes toe. Roerbak tot alles mooi krokant gebakken is. Kruid met peper en zout.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een aparte antikleefpan en bak per persoon een spiegelei. Kruid met peper en zout.
  5. Meng de dressing door de salade. Serveer de spekpatatjes met het spiegelei en de salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 844.65 kcal
Koolhydraten 41.07 g
waarvan suikers 5.43 g
Vet 55.02 g
waarvan verzadigd 31.62 g
Proteïnen 24.82 g
Vezels 8.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin