Speculaascake met kruidnoten

75 MIN
15 porties
Speculaascake met kruidnoten

Heeft Sinterklaas een overvloed aan kruidnoten gebracht? Verwerk ze in deze heerlijke speculaascake!

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 75 g kruidnoten
  • 4 eieren
  • 200 g blonde suiker, cassonade
  • 200 g boter, op kamertemperatuur
  • 4 kl speculaaskruiden
  • snufje zout

BEREIDING

  1. Vewarm de oven voor op 150 °C. Mix de boter met de blonde suiker en een snufje zout.
  2. Voeg één voor één de eieren toe en voeg pas het volgende ei toe als het andere ei helemaal opgenomen is in het mengsel.
  3. Voeg de bloem en de speculaaskruiden toe aan het mengsel en mix dit dan goed door elkaar tot een romig beslag. Schep 3/4de van de kruidnoten door het beslag.
  4. Beboter en bebloem een cakevorm en stort het beslag erin. Duw de rest van de kruidnoten bovenin de cake. Zet een uur in de voorverwarmde oven. Controleer met een breinaald of de cake gaar is.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 257.14 kcal
Koolhydraten 27.33 g
waarvan suikers 13.99 g
Vet 13.2 g
waarvan verzadigd 7.57 g
Proteïnen 3.52 g
Vezels 0.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin