Spanakopita

45 MIN
4 personen
Spanakopita

Spanakopita is een Griekse klassieker van laagjes filodeeg met spinazie en feta. Deze vegetarische taart is heerlijk smeuïg vanbinnen met een krokant laagje.

Ingrediënten

  • 8 vellen filodeeg
  • 1 kg spinazie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 2 eieren
  • 200 g feta, verkruimeld
  • 150 g kruidenkaas
  • 10 kl olie
  • 2 el bladpeterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Stoof de ui en knoflook in 1 koffielepel olie. Voeg de spinazie en bladpeterselie toe en laat slinken. Haal van het vuur.
  3. Meng er de feta, de kruidenkaas en de eieren door. Kruid bij met peper en zout.
  4. Vet een ovenschaal in met 1 koffielepel olie. Leg het filodeeg in de ingeoliede ovenschaal. Bestrijk het deeg met 1 koffielepel olie en bedek met een tweede vel deeg. Bestrijk opnieuw met 1 koffielepel olie. Herhaal tot er vier vellen liggen.
  5. Schep de vulling op het deeg en plooi het overtollige deeg naar binnen. Dek af met 4 deegvellen ingevet met 4 koffielepels olie. Zet ze 25-30 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 587.51 kcal
Koolhydraten 30.7 g
waarvan suikers 4.35 g
Vet 41.37 g
waarvan verzadigd 18.27 g
Proteïnen 23.69 g
Vezels 6.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin