Spaghetti met zwarte olijf, citroen, courgette, spinazie en kaas

40 MIN
2 personen
Spaghetti met zwarte olijf, citroen, courgette, spinazie en kaas

Foodbagchef Isa: "Deze pasta serveer ik graag voor gasten. Ik kan 'm makkelijk voorbereiden (de groenten snijden) en à la minute bereiden. Hij is vegetarisch, maar de umamismaak van de zwarte olijven, knoflook en kaas bekoort ook een echte vleeseter."

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 stengels lente-ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 50 gr Gran Moravia
  • 200 gr volkoren spaghetti
  • 50 gr spinazie
  • 15 gr panko
  • 100 gr Kalamata olijven
  • zout
  • zwarte peper
  • 20 gr boter

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Snijd de courgette met een spiraalsnijder in slierten. Heb je dat niet? Gebruik dan een dunschiller of snijd de courgette in reepjes met een mes. Hak de lente-ui in ringen (bewaar het witte en groene deel apart). Pers de knoflook. Spoel de citroen en boen goed schoon. Rasp de schil en pers het sap. Hak de Gran Moravia fijner met een mes.
  3. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  4. Smelt intussen de boter in een pan en stoof de courgette, het wit van de lente-ui en de knoflook 5 min. op zacht vuur. Kruid met zout en zwarte peper. Blus met 50 ml kookvocht van de pasta per persoon (zie tip) en 1/2 el citroensap per persoon. Voeg de helft van de Gran Moravia toe en laat al roerend smelten. Schep de pasta erdoor. Voeg ten slotte de spinazie handje per handje toe en laat slinken. Houd warm.
  5. Rooster de panko goudbruin in een steelpannetje.
  6. Snijd de olijven in ringen en meng met de citroenzeste, het groen van de lente-ui en de panko.
  7. Proef van de pasta en breng verder op smaak met zout en zwarte peper. Draai in een bord en werk af met de panko-olijvenmengeling. Smakelijk!
  8. TIP: Lepel het kookvocht rechtstreeks uit de kookpot.