Spaghetti met tonijn en citroen

20 MIN
2 personen
Spaghetti met tonijn en citroen

Een snelle pasta bomvol smaak, soms hoeft het niet meer te zijn. Deze smaakvolle spaghetti zet je in minder dan 20 minuten op tafel.

Ingrediënten

  • 200 g spaghetti
  • 1 blik tonijn in olie
  • 40 g parmezaan
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el kappertjes
  • 50 g rucola
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 10-12 minuten. Giet af.
  2. Laat de tonijn uitlekken en verbrokkel dan in gelijke delen. Was de citroen en rasp de zeste, pers het sap uit.
  3. Smelt de boter in een pannetje en voeg de geperste look, de kappertjes, de zeste en het sap van de citroen toe. Kruid met peper en zout.
  4. Meng de boter door de pasta en schep er dan voorzichtig de stukken tonijn en rucola onder. Kruid met peper en zout en werk af met parmezaan.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 790.55 kcal
Koolhydraten 71.36 g
waarvan suikers 6.24 g
Vet 34.19 g
waarvan verzadigd 15.75 g
Proteïnen 47.19 g
Vezels 5.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin