Spaghetti met spinazie-mascarponesaus en kalkoenworst

15 MIN
2 personen
Spaghetti met spinazie-mascarponesaus en kalkoenworst

Zin in een lekkere en originele pasta, maar heb je niet veel tijd? Dan is deze spaghetti met spinazie-mascarponesaus en stukjes gebakken kalkoenworst hét recept voor jou! Heel gemakkelijk om te maken en jawel, in 15 minuten kan je aan tafel. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 200 g spaghetti
  • 2 kalkoenworsten
  • 200 g spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ potje mascarpone
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, vergiet, kookpot en een antikleefpan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de spaghetti en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 10 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  3. Snij de kalkoenworst in plakjes. Verhit de helft van de olijfolie in de antikleefpan en bak de plakjes kalkoenworst, ongeveer 3 minuten per kant. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Hak ondertussen de spinazie grof. Pers de knoflook. Verhit de rest van de olijfolie in de antikleefpan en voeg de spinazie en knoflook toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout. Schep de mascarpone mee in de pan en roer goed om tot een saus. Voeg de spaghetti en eventueel wat van het kookvocht van de spaghetti toe. Serveer met de plakjes kalkoenworst.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 977.15 kcal
Koolhydraten 71.1 g
waarvan suikers 7.39 g
Vet 53.52 g
waarvan verzadigd 23.74 g
Proteïnen 52.01 g
Vezels 5.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin