Spaghetti met scampi in curry-roomsaus

15 MIN
2 personen
Spaghetti met scampi in curry-roomsaus

Scampi's en curry, het is een hemelse combinatie! En het wordt nog beter: want deze topklassier is zowaar in 15 minuten klaar. Lekker eten, weinig werk,... wat wil je nog meer? Laat het je smaken!

Ingrediënten

  • 200 g spaghetti
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 10 g bladpeterselie
  • 16 scampi's
  • 2 kl currypoeder
  • 100 ml lichte room
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: Breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de groenten. Leg een snijplank, mes, kookpot met deksel en een pan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de spaghetti en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 9-11 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  3. Snij de ui fijn. Snij de courgette in blokjes. Snij de peterselie fijn.
  4. Verhit de helft van de olijfolie in de pan, kruid de scampi's met peper en zout en bak ze 2 minuten in de pan. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de ui en blokjes courgette toe. Roerbak 5 minuten en strooi er het currypoeder over. Laat nog 1 minuut bakken en voeg dan de lichte room toe. Roer goed om en laat de saus doorwarmen. Voeg de scampi's terug toe en laat nog 1 minuut garen. Voeg eventueel wat van het kookvocht van de pasta toe. Kruid met peper en zout en roer er de fijngesneden peterselie door.
  6. Serveer de spaghetti met de scampi's met curryroomsaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 793.05 kcal
Koolhydraten 85.64 g
waarvan suikers 18.77 g
Vet 30.13 g
waarvan verzadigd 9.22 g
Proteïnen 40.85 g
Vezels 8.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin