Spaghetti met scampi en rucola

25 MIN
4 personen
Spaghetti met scampi en rucola

Deze spaghetti heeft heerlijke zuiderse smaken, met zongedroogde tomaatjes, lekkere scampi en rucola.

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 500 g scampi's, gepeld en ontdarmd
  • 50 g rucola, grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 chilipeper
  • 18 zongedroogde tomaten
  • citroensap
  • 100 ml witte wijn
  • olijfolie extra vierge
  • zwarte peper, uit de molen
  • zeezout, fijn

BEREIDING

  1. Kook de spaghetti beetgaar in licht gezouten water. Pureer 6 zongedroogde tomaten met de staafmixer.
  2. Snij het chilipepertje doormidden, verwijder de zaadjes en snipper het peppertje fijn. Bak het samen met de knoflook kort aan in 3 el olijfolie. Doe er de scampi's bij en bak ze 1 minuutje mee.
  3. Schenk er de wijn bij, voeg er de tomatenpuree en een pollepel kookwater van de pasta aan toe. Breng tot tegen het kookpunt. Strooi er de helft van de rucola bij. Breng op smaak met peper, zout en een scheutje citroensap.
  4. Giet de spaghetti af. Verdeel hem over borden en doe er de scampi's, de saus en de rest van de zongedroogde tomaatjes bij.
  5. Werk af met de rest van de rucola.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 376.31 kcal
Koolhydraten 34.11 g
waarvan suikers 9.79 g
Vet 8.6 g
waarvan verzadigd 0.8 g
Proteïnen 32.89 g
Vezels 7.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin