Spaghetti met kippenworst en appel

30 MIN
4 personen
Spaghetti met kippenworst en appel

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 4 kippenworsten, in stukken
  • 2 appels, in fijne plakjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • 4 el boter
  • 2 el bloem
  • 1½ dl melk
  • 1 kl mosterd
  • 100 g Cheddar kaas, geraspt
  • 2 el panko
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Stoof de uisnippers glazig in de helft van de boter. Doe er de appelplakjes bij. Bak ze 2 minuten aan elke kant.
  3. Braad de gekruide stukjes kippenworst 5 minuten in de olijfolie.
  4. Laat de rest van de boter smelten in een steelpannetje. Strooi er de bloem bij. Roer glad en laat een beetje opdrogen. Leng in een straaltje aan met de melk. Laat indikken op een zacht vuur. Roer voortdurend. Doe de mosterd bij de saus. Roer glad.
  5. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet ze af. Vermeng ze met de appels en de kippenworsten. Lepel er de hete saus over. Bestrooi met de panko.
  6. Zet 15 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 938.34 kcal
Koolhydraten 37.98 g
waarvan suikers 15.26 g
Vet 61.07 g
waarvan verzadigd 29.71 g
Proteïnen 59.46 g
Vezels 3.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin