Spaghetti carbonara met spekjes en spinazie

15 MIN
2 personen
Spaghetti carbonara met spekjes en spinazie

Een echte Italiaanse klassieker die je in 1-2-3 op tafel tovert! Deze versie is met krokant gebakken spekjes en lichtjes geslonken spinazie. Overheerlijk en o zo gemakkelijk! Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 200 g spaghetti
  • 200 g spinazie
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 2 bio-eieren
  • 30 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Zet een kookpot, een antikleefpan, een vergiet, twee kopjes en een kom klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot, breng opnieuw aan de kook en voeg de spaghetti en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 10 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht. Doe de spaghetti in de kom en roer de spinazie door de pasta.
  3. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de spekblokjes toe. Bak krokant in 5 minuten.
  4. Neem per persoon 3 eetlepels van het apart gehouden kookvocht van de pasta en meng er de eieren en de parmezaan door. Kruid met peper en zout.
  5. Meng het eiermengsel en de spekjes door de spaghetti met spinazie. Kruid eventueel bij met peper en zout en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 942.03 kcal
Koolhydraten 67.92 g
waarvan suikers 4.37 g
Vet 47.07 g
waarvan verzadigd 32.74 g
Proteïnen 41 g
Vezels 5.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin