Spaghetti carbonara met spekblokjes en spinazie

15 MIN
2 personen
Spaghetti carbonara met spekblokjes en spinazie

Een echte Italiaanse klassieker die je in 1-2-3 op tafel tovert! Deze versie is met krokant gebakken spekblokjes en lichtjes geslonken spinazie. Overheerlijk en o zo gemakkelijk! Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 200 g spaghetti
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 200 g spinazie
  • 2 bio-eieren
  • 30 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Zet een kookpot, een grote antikleefpan, een vergiet en twee kopjes klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot, breng opnieuw aan de kook en voeg de spaghetti en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 7 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  3. Verhit de olijfolie in de grote antikleefpan en voeg de spekblokjes toe. Bak krokant in 5 minuten. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg de spaghetti toe en meng.
  4. Neem per persoon 3 eetlepels van het apart gehouden kookvocht van de pasta en meng er de eieren en de parmezaan door. Kruid met peper en zout.
  5. Meng het eimengsel door de spaghetti. Kruid eventueel bij met peper en zout en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 942.03 kcal
Koolhydraten 67.92 g
waarvan suikers 4.37 g
Vet 47.07 g
waarvan verzadigd 32.74 g
Proteïnen 41 g
Vezels 5.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin