Spaghetti all'Amatriciana

20 MIN
2 personen
Spaghetti all'Amatriciana

Amatriciana-saus is een op-en-top Italiaanse saus die zijn origine kent in het dorpje Amatricia in de provincie Lazio. Origineel werd het gemaakt met varkenswang, maar gerookt spek is een waardig alternatief. Een lekker stevige en pittige saus die van deze pasta een ware klassieker maakt, heerlijk!

Ingrediënten

  • 200 g spaghetti
  • 1 ui
  • 250 g kerstomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kl chilivlokken
  • 10 g basilicum
  • 30 g Grana Padano
  • ½ el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 7 minuten. Gief af.
  2. Snij de ui in halve ringen. Halveer de kerstomaatjes. Pers de knoflook.
  3. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en bak de spekblokjes krokant. Schep uit de pan.
  4. Stoof in dezelfde pan de ui en knoflook glazig, voeg indien nodig wat olijfolie toe. Voeg de kerstomaten, tomatenblokjes, chilivlokken (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en de gebakken spekblokjes toe. Kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuur 10 minuten sudderen. Snij ondertussen het basilicum fijn.
  5. Meng de spaghetti door de saus. Werk af met basilicum en Grana Padano.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 900.56 kcal
Koolhydraten 82.36 g
waarvan suikers 11.71 g
Vet 37.48 g
waarvan verzadigd 29.93 g
Proteïnen 34.88 g
Vezels 9.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin