Spaghetti all'Amatriciana

20 MIN
2 personen
Spaghetti all'Amatriciana

Amatriciana-saus is een op-en-top Italiaanse saus die zijn origine kent in het dorpje Amatricia in de provincie Lazio. Origineel werd het gemaakt met varkenswang, maar gerookt spek is een waardig alternatief. Een lekker stevige en pittige saus die van deze pasta een ware klassieker maakt, heerlijk!

Ingrediënten

  • 200 g spaghetti
  • 1 ui
  • 250 g kerstomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kl chilivlokken
  • 10 g basilicum
  • 30 g Grana Padano
  • ½ el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 9-11 minuten.
  2. Snij de ui in halve ringen. Halveer de kerstomaatjes. Pers de knoflook.
  3. Verhit een pan en bak de spekblokjes krokant. Schep uit de pan.
  4. Stoof in dezelfde pan de ui en knoflook glazig, voeg indien nodig wat olijfolie toe. Voeg de kerstomaten, tomatenblokjes, chilivlokken en de gebakken spekblokjes toe. Kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuur 10 minuten sudderen. Snij ondertussen de basilicum fijn.
  5. Meng de spaghetti door de saus. Werk af met basilicum en Grana Padano.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 907.84 kcal
Koolhydraten 83.6 g
waarvan suikers 12.94 g
Vet 37.52 g
waarvan verzadigd 29.95 g
Proteïnen 35.12 g
Vezels 10.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin