Spaans kikkererwtenstoofpotje met halloumi

30 MIN
2 personen
Spaans kikkererwtenstoofpotje met halloumi

Een stevige opkikker uit Spanje: een heerlijk kikkererwtenstoofpotje met rode paprika en spinazie. En daarbij verrassende gebakken halloumi.

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten
  • 225 g halloumi
  • 125 g kerstomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 ciabattabroodje
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 el balsamico
  • 150 g spinazie
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de kikkererwten af en laat uitlekken. Snij de halloumi in plakjes. Halveer de kerstomaatjes. Pers de knoflook. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de rode ui in halve ringen. Hak de peterselie fijn. Bak de ciabattabroodjes in 5 minuten krokant in de voorverwarmde oven.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een brede antikleefpan en bak de kikkererwten op hevig vuur voor 3 minuten, totdat ze beginnen te kleuren, schep uit de pan in een kom.
  3. Verlaag het vuur en verhit de rest van de olijfolie. Voeg de rode ui, rode paprika en kerstomaatjes toe aan de pan. Laat 3-5 minuten bakken. Voeg dan de knoflook en het paprikapoeder toe en laat 1 minuut bakken. Voeg opnieuw de kikkererwten toe en de balsamico. Voeg als laatste de spinazie toe en roer goed tot die mooi geslonken is. Kruid met peper en zout.
  4. Verhit een antikleefpan en bak de plakjes halloumi mooi goudbruin aan beide kanten.
  5. Verdeel het stoofpotje over kommetjes en schik er de gebakken halloumi op. Overstrooi met de peterselie en serveer met de ciabattabroodjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 895.42 kcal
Koolhydraten 78.39 g
waarvan suikers 13.77 g
Vet 43.87 g
waarvan verzadigd 16.07 g
Proteïnen 40.49 g
Vezels 21.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin