Sole meunière

25 MIN
4 personen
Sole meunière

Een populaire klassieker is de sole meunière, waarbij de zeetong à la minute wordt gebakken. Heerlijk met gebakken aardappelen en de botersaus.

Ingrediënten

  • 4 zeetongen
  • 800 g aardappelen, geschild, vastkokend
  • 1 citroen, geperst
  • 4 el bloem
  • 2 el boter
  • 1 bosje krulpeterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Laat ze even afkoelen en snijd ze in schijfjes.
  2. Kruid de zeetongen met peper en zout en haal ze door de bloem. Klop er de overtollige bloem af.
  3. Verhit de boter in een pan. Bak de vis ongeveer 3-4 minuten aan beide kanten aan. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak ze mee.
  4. Schep de vis en de aardappelen uit de pan en schenk het citroensap bij de boter. Voeg drievierde van de peterselie toe en roer tot een botersaus.
  5. Verdeel de zeetongen en de aardappelen over de borden en overgiet met de botersaus. Garneer met de rest van de peterselie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 494.28 kcal
Koolhydraten 45.87 g
waarvan suikers 0.68 g
Vet 13.22 g
waarvan verzadigd 6.14 g
Proteïnen 44.26 g
Vezels 7.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin