Soep van geroosterde zoete aardappel met feta

35 MIN
2 personen
Soep van geroosterde zoete aardappel met feta

Een snel, voedzaam gerecht, deze maaltijdsoep van geroosterde zoete aardappel, wortel en feta. Deze soep lepelt heerlijk weg met een krokant stukje brood erbij.

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g gember
  • 1 el komijn
  • 1 groentebouillonblokje
  • 10 g koriander
  • 100 g feta
  • 2 ciabattabroodje
  • 20 g pompoenpitten
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de zoete aardappelen en de wortels in kleine blokjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappel en wortel. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 15 minuten in de oven.
  2. Snij ondertussen de rode ui fijn en pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en stoof de rode ui, knoflook en gember aan. Kruid met de komijn. Voeg per persoon 500 milliliter water toe samen met het bouillonblokje en breng aan de kook.
  3. Pluk de blaadjes koriander. Verkruimel de feta.
  4. Haal de zoete aardappel en wortel uit de oven en bak de ciabattabroodjes nog 5 minuten af. Voeg de zoete aardappel en wortel toe aan de bouillon, kruid met peper en zout en laat nog 5 minuten doorkoken.
  5. Mix de soep en serveer samen met de pompoenpitten, koriander, feta en de ciabattabroodjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 712.18 kcal
Koolhydraten 80.27 g
waarvan suikers 17.95 g
Vet 31.92 g
waarvan verzadigd 10.54 g
Proteïnen 21.29 g
Vezels 14.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin