Sobanoedels met gelakte veggieburgers, paksoi en courgette

25 MIN
2 personen
Sobanoedels met gelakte veggieburgers, paksoi en courgette

Een lekker vegetarisch noedelgerecht met bijzondere reepjes gelakte groenteburger. Dit moet je proeven! De knapperige gewokte groenten maken het helemaal af.

Ingrediënten

  • 2 el sojasaus
  • 1 stick honing
  • 2 vegan groenteburgers
  • 2 el sesamzaad
  • 125 g sobanoedels
  • ¾ courgette
  • 1 paksoi
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g gember
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 1 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bedek een bakplaat met bakpapier. Meng in een kommetje de sojasaus en honing. Bestrijk de groenteburgers aan beide kanten met de helft van de marinade en verdeel daarover de helft van het sesamzaad. Zet de burgers 10 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze halverwege om.
  2. Breng in een kookpot gezouten water aan de kook en voeg de sobanoedels toe. Laat de noedels zachtjes koken voor 4-5 minuten. Giet af, spoel de noedels en laat uitlekken.
  3. Snij de courgette in dunne plakken en snij de paksoi grof. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Verhit de arachideolie in een grote pan of wok. Roerbak de courgetteplakjes en paksoi op hoog vuur.
  4. Verlaag na 3 minuten het vuur en voeg de geperste knoflook, geraspte gember en de rest van de marinade toe en roerbak nog 3 minuten. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  5. Pluk de blaadjes koriander en pers de aangegeven hoeveelheid limoen. Haal de burgers uit de oven en snij ze in reepjes. Serveer de noedels in een diep bord, verdeel er de gewokte groenten en de burgerreepjes over. Werk af met limoensap naar smaak, de rest van de sesamzaadjes en de korianderblaadjes. Serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 674.81 kcal
Koolhydraten 99.01 g
waarvan suikers 20.21 g
Vet 16.81 g
waarvan verzadigd 2.4 g
Proteïnen 24.15 g
Vezels 6.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin