Snelle tajine met kippenblokjes, couscous en Provençaalse groenten

15 MIN
2 personen
Snelle tajine met kippenblokjes, couscous en Provençaalse groenten

Foodbagchef Caroline: "Een snelle tajine? Dat is een beetje als vloeken in de kerk, want traditioneel moet dat stoofpotje lang pruttelen. Ik zorg voor een shortcut met beetgare, voorgesneden groenten, een kruidige saus en sappige kip."

Ingrediënten

  • 125 gr volkoren couscous
  • 400 gr Provençaalse groentemix
  • 2 kl ras-el-hanout
  • 400 gr tomatenpulp
  • 25 gr rozijnen
  • 300 gr kippendij
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 kl kipkruiden

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng 150 ml water per persoon aan de kook. Overgiet de couscous met het water en laat afgedekt 10 min. rusten. Maak vervolgens de korrels los met een vork en kruid met zout en zwarte peper.
  2. Verhit intussen een scheutje olijfolie in een stoofpot (of tajine als je er één hebt) en roerbak de Provençaalse groentemix 5 min. Kruid met de ras-el-hanout. Voeg eventueel een scheutje water toe, dat zorgt ervoor dat de groenten sneller garen. Voeg dan de tomatenpulp en rozijnen toe en laat nog 5-7 min. pruttelen. Kruid met zout en zwarte peper (zie tip).
  3. Snijd intussen de kippendij in reepjes en kruid met de kipkruiden en zwarte peper. Verhit een scheutje olijfolie in een aparte pan en bak de kippenreepjes 5-7 min. op middelhoog vuur.
  4. Serveer de couscous met de saus en de gebakken kippenreepjes. Smakelijk!
  5. TIP: Houd je van wat pit? Voeg gerust wat cayennepeper of harissa toe.