Snelle taco's met scampi's

25 MIN
2 personen
Snelle taco's met scampi's

Zin in een snelle, exotische maaltijd? Wij hebben een heerlijke suggestie: taco's met gebakken, gemarineerde scampi's met daarbij een frisse Mexicaanse salsa van tomaat en jalapeño. Een heerlijke combinatie die zowaar in 15 minuten op tafel staat. Smullen maar!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 16 scampi's
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 jalapeñopeper
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 4 tortilla's
  • 1½ el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, grillpan en antikleefpan klaar.
  2. Pers de knoflook. Meng de olie met de knoflook en Mexicaanse kruiden. Wentel hierin de scampi's. Laat kort marineren.
  3. Snij de tomaat in blokjes. Snij de sjalot fijn. Halveer de jalapeño in de lengte en verwijder de zaadjes. Snij in fijne stukjes Pluk de blaadjes koriander en snij fijn. Pers het sap van de limoen. Meng alles door elkaar en kruid met peper en zout.
  4. Verhit een grillpan en rooster de tortilla's 1 voor 1 op in de pan. Hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Verhit een grote antikleefpan en voeg de scampi's met marinade toe. Roerbak 3 minuten tot de scampi's gaar zijn.
  6. Serveer de gegrilde taco's met de gebakken scampi's en de salsa.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 521.54 kcal
Koolhydraten 50.72 g
waarvan suikers 4.35 g
Vet 19.57 g
waarvan verzadigd 5.13 g
Proteïnen 30.54 g
Vezels 3.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin