Snelle spaghetti met balletjes

15 MIN
2 personen
Snelle spaghetti met balletjes

De klassieke 'pasta lady en de vagebond' in een snelle maar overheerlijke versie, met reeds voor jou gerolde gehaktballetjes. Klaar in een kwartiertje en toch lekker smaakvol. Een razendsnel feestmaal voor het hele gezin!

Ingrediënten

  • 200 g spaghetti
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gehaktballetjes
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 30 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Zet een kookpot, vergiet, snijplank, mes en een grote antikleefpan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot, breng opnieuw aan de kook en voeg de spaghetti en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 7 minuten. Giet af.
  3. Snij ondertussen de ui fijn en pers de knoflook.
  4. Verhit de olijfolie in de antikleefpan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de gehaktballetjes toe. Bak ze rondom aan gedurende 5 minuten. Voeg dan de Italiaanse kruiden en de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout.
  5. Roer de spaghetti door de tomatensaus met balletjes en serveer. Werk af met de parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 841.14 kcal
Koolhydraten 85.65 g
waarvan suikers 10.69 g
Vet 32.79 g
waarvan verzadigd 11.49 g
Proteïnen 47.16 g
Vezels 7.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin