Spaghetti met balletjes

30 MIN
2 personen
Spaghetti met balletjes

De klassieke pasta 'lady en de vagebond' in een overheerlijke versie. Sappige gehaktballetjes in een heerlijke tomatensaus en spaghetti. Een feestmaal voor het hele gezin!

Ingrediënten

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spaghetti
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 30 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kruid het gehakt met peper en zout. Vorm ongeveer 5 gehaktballetjes per persoon met vochtige handen.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin in 5 minuten. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  3. Snij ondertussen de ui fijn en pers de knoflook.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 7 minuten. Giet af.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in de pan waar je de gehaktballetjes hebt gebakken en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de Italiaanse kruiden en de tomatenblokjes toe. Voeg nu de gebakken gehaktballetjes terug toe aan de pan en laat nog 10 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  6. Roer de spaghetti door de tomatensaus met balletjes en serveer. Bestrooi met de parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 903.32 kcal
Koolhydraten 85.17 g
waarvan suikers 10.69 g
Vet 40.51 g
waarvan verzadigd 12.66 g
Proteïnen 47.5 g
Vezels 7.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin