Snelle spaghetti met balletjes

15 MIN
2 personen
Snelle spaghetti met balletjes

De klassieke 'pasta lady en de vagebond' in een snelle maar overheerlijke versie, met reeds voor jou gerolde gehaktballetjes. Klaar in een kwartiertje en toch lekker smaakvol. Een razendsnel feestmaal voor het hele gezin!

Ingrediënten

  • 200 g spaghetti
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gehaktballetjes
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 30 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: Breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een kookpot, snijplank, mes en een pan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot, breng opnieuw aan de kook en voeg de spaghetti en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 10 minuten.
  3. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  4. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de gehaktballetjes toe. Bak ze rondom gedurende 5 minuten. Voeg dan de Italiaanse kruiden en de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat nog 5 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  5. Roer de spaghetti door de tomatensaus met balletjes en serveer. Werk af met de parmezaan.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 848.42 kcal
Koolhydraten 86.89 g
waarvan suikers 11.92 g
Vet 32.83 g
waarvan verzadigd 11.51 g
Proteïnen 47.4 g
Vezels 7.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin