Snelle pasta scampi met Provençaalse saus en spinazie

15 MIN
2 personen
Snelle pasta scampi met Provençaalse saus en spinazie

Foodbagchef Caroline: "Wat kun jij doen in 15 minuten? Een halve aflevering van Friends kijken, één spelletje UNO spelen, vijf paar kousen en onderbroeken opvouwen? En deze heerlijke, snelle pasta met scampi op tafel zetten! Ik kies voor het laatste, jij ook?"

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 14 scampi's
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr penne
  • 100 gr spinazie
  • 200 gr tomatenpulp
  • olijfolie
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Halveer de courgette en snijd in plakjes van 0,5 cm.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op hoog vuur. Dep de scampi droog met keukenpapier, kruid met zout en zwarte peper. Bak de scampi kort (30 sec. per kant). Pers de knoflook erbij. Schep uit de pan.
  3. Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. Giet af, maar houd een kopje van het kookvocht bij.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en voeg de courgette en Provençaalse kruiden toe. Roerbak 5-7 min. op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat slinken. Voeg de tomatenpulp toe, laat even pruttelen en voeg wat kookvocht van de pasta toe, zodat je een mooie saus hebt.
  5. Schep de gebakken scampi en penne onder de saus. Proef en breng verder op smaak met zout en peper (zie tip). Serveer in een diep bord. Smakelijk!
  6. TIP: Nog een scheutje room in huis? Voeg gerust toe!