Snelle pasta met miso-champignonsaus en dragon

20 MIN
2 personen
Snelle pasta met miso-champignonsaus en dragon

Foodbagchef Sofie: "Heerlijk vegan en snel, een romige misopasta met champignons en prei. Daar ben ik meteen voor te vinden! Miso is een van mijn favoriete smaakmakers. Een ware umamibom die in combinatie met de champignons zorgt voor een rijke, bijna vlezige smaak."

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel prei
  • 125 gr kastanjechampignons
  • 125 gr oesterzwammen
  • 10 gr dragon
  • 200 gr volkoren penne
  • 50 gr miso
  • 200 ml haverroom
  • ½ citroen
  • olijfolie
  • 2 el bloem
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta (zie tip).
  2. Pers de knoflook. Snijd de prei in de lengte in twee en daarna in fijne reepjes. Snijd de kastanjechampignons in 4, grotere exemplaren in 6. Scheur de grotere oesterzwammen in reepjes, laat de kleintjes in hun geheel. Hak de dragon (incl. steeltjes) fijn.
  3. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Bewaar per persoon een kopje kookvocht en giet af.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pot op hoog vuur en bak de champignons zo'n 5 min. Voeg de prei en knoflook toe en bak verder, tot de prei mooi gekleurd is. Strooi de bloem in de pan en roer om. Voeg de miso pasta en haverroom toe en laat de saus 2-3 min. zachtjes inkoken. Voeg eventueel ook een scheutje kookvocht toe. Breng op smaak met de helft van de dragon, een kneepje citroensap en flink wat zwarte peper.
  5. Schep de pasta onder de saus. Proef en breng verder op smaak met zout (de miso pasta is erg zout) en zwarte peper. Werk af met de overige dragon. Smakelijk!
  6. TIP: Wil je maar één pot vuil maken? Kook eerst de pasta, giet deze af en gebruik dezelfde pot voor de groenten en saus (vergeet niet om een beetje kookvocht te bewaren).