Snelle panini met pulled chicken, koolsla en BBQ-saus

15 MIN
2 personen
Snelle panini met pulled chicken, koolsla en BBQ-saus

Foodbagchef Caroline: "Hak, bak, hap! Dit lekkere broodje pulled chicken maak je in een kwartiertje klaar. Ideaal voor drukke dagen waarop je je tanden toch in iets lekkers wil zetten."

Ingrediënten

  • 200 gr koolsla
  • 4 panini broodjes
  • ½ komkommer
  • 250 gr pulled chicken
  • 70 gr volle yoghurt
  • 2 el ketchup
  • 1 kl BBQ-kruiden
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Koolsla: kneed de kool 1 min. met je handen. Zo wordt de kool zachter van smaak en lichter verteerbaar. Meng de witte wijnazijn en suiker erdoor. Kruid met zout en zwarte peper.
  3. Rooster de panini 5 min. in de oven. Snijd de komkommer in fijne plakjes.
  4. Warm de pulled chicken met een scheutje water op in een steelpannetje (zie tip).
  5. Meng de yoghurt met de ketchup en BBQ-kruiden. Proef en kruid naar smaak bij met zout en zwarte peper.
  6. Snijd de panini open. Verdeel de pulled chicken en wortel-koolsla erover. Schik de plakjes komkommer erop. Druppel de saus erover en sluit het broodje af. Smakelijk!
  7. TIP: Je kan de pulled chicken ook opwarmen in de microgolfoven.