Snelle panini met pulled chicken, koolsla en BBQ-saus
15 MIN
2 personen
Foodbagchef Caroline: "Hak, bak, hap! Dit lekkere broodje pulled chicken maak je in een kwartiertje klaar. Ideaal voor drukke dagen waarop je je tanden toch in iets lekkers wil zetten."
Ingrediënten
200 gr koolsla
4 panini broodjes
½ komkommer
250 gr pulled chicken
70 gr volle yoghurt
2 el ketchup
1 kl BBQ-kruiden
1 el witte wijnazijn
1 kl suiker
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C.
Koolsla: kneed de kool 1 min. met je handen. Zo wordt de kool zachter van smaak en lichter verteerbaar. Meng de witte wijnazijn en suiker erdoor. Kruid met zout en zwarte peper.
Rooster de panini 5 min. in de oven. Snijd de komkommer in fijne plakjes.
Warm de pulled chicken met een scheutje water op in een steelpannetje (zie tip).
Meng de yoghurt met de ketchup en BBQ-kruiden. Proef en kruid naar smaak bij met zout en zwarte peper.
Snijd de panini open. Verdeel de pulled chicken en wortel-koolsla erover. Schik de plakjes komkommer erop. Druppel de saus erover en sluit het broodje af. Smakelijk!
TIP: Je kan de pulled chicken ook opwarmen in de microgolfoven.