Snelle open lasagne

20 MIN
2 personen

Iedereen houdt van lasagne! Maar iedereen weet ook dat het veel werk is. We geven je een 'hack' voor een snelle versie die er goed uitziet en overheerlijk is.

Ingrediënten

  • 6 lasagnevellen
  • 3 wortelen
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g champignons
  • 300 g rundsgehakt
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el balsamico
  • 10 g basilicum
  • 40 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • ½ kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot met gezouten water aan de kook en voeg 1 voor 1 de lasagnevellen toe, terwijl je er telkens wat olijfolie tussen druppelt. Laat 12 minuten koken en giet dan af, maar bewaar het kookvocht. Doe de pastavellen terug in de kookpot, samen met wat van het kookvocht. Zo kleven ze niet aan elkaar.
  2. Schil de wortelen en snij ze in fijne blokjes. Pers de knoflook. Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan. Voeg de wortelen toe en laat 1 minuut stoven. Voeg dan het gehakt toe en schep goed om met een houten lepel. Voeg na 2 minuten ook de knoflook toe. Laat bakken tot het vlees mooi bruin is.
  4. Verkruimel de runderbouillon bij het vlees. Voeg de tomatenpuree, de suiker en de balsamico toe. Laat inkoken op een zacht vuurtje en voeg na 3 minuten 1 kop (2 koppen voor 4 personen) van het kookvocht van de pasta toe. Voeg de champignons toe en laat nog 5 minuten inkoken, totdat de saus is ingedikt en de champignons gaar zijn. Kruid met peper en zout.
  5. Snij ondertussen de basilicum fijn.
  6. Dresseer de borden: begin met een vel lasagne, schep hier wat van de saus op, dan wat fijngesneden basilicum en geraspte parmezaan en dan opnieuw een lasagnevel, een laagje saus, enz...


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 711.48 kcal
Koolhydraten 34.07 g
waarvan suikers 15.02 g
Vet 43.26 g
waarvan verzadigd 16.93 g
Proteïnen 43.95 g
Vezels 7.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin