Marokkaanse kippengehaktballetjes met couscous

25 MIN
2 personen
Marokkaanse kippengehaktballetjes met couscous

Vandaag maken we lekkere smaakvolle kefta van kippengehakt, in de heerlijke Marokkaans geïnspireerde combinatie met ras el hanout, gedroogde abrikozen en amandelschilfers. Een stoofpotje met couscous dat je in 1 - 2 - 3 (of toch in 25 minuten) op tafel zet.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 40 g gedroogde abrikozen
  • 1 ui
  • 300 g kippengehakt
  • 2 kl ras el hanout
  • 2 el amandelschilfers
  • 1 blik tomatenblokjes
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 10 g koriander
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de courgette in blokjes. Snij de gedroogde abrikozen in stukjes. Snij de ui fijn en meng de helft van de fijngesneden ui door het gehakt. Voeg de helft van de ras el hanout toe en rol gehaktballetjes.
  2. Rooster de amandelschilfers kort in een droge antikleefpan. Schep uit de pan en hou opzij.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de balletjes samen met de courgetteblokjes en de rest van de ui. Voeg na 5 minuten de tomatenblokjes toe, de rest van de ras el hanout en de abrikozen. Laat 10-15 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  4. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  5. Pluk de blaadjes koriander. Serveer de couscous samen met de gehaktballetjes met saus en overstrooi met amandelschilfers en blaadjes koriander.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 818.35 kcal
Koolhydraten 81.42 g
waarvan suikers 25.62 g
Vet 30.84 g
waarvan verzadigd 5.34 g
Proteïnen 48.05 g
Vezels 11.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin