Snelle Marokkaanse gehaktballetjes

20 MIN
2 personen
Snelle Marokkaanse gehaktballetjes

Een heerlijk snel stoofschoteltje met kippengehakt, gedroogde abrikozen en courgette. Serveer met couscous. Lekker, deze snelle Marokkaanse gehaktballetjes!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 10 g koriander
  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 1 ui
  • 250 g kippengehakt
  • 1 el ras el hanout
  • 20 g amandelschilfers
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kl kaneel
  • 2 kl olijfolie

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de courgette in blokjes. Pluk de blaadjes koriander. Snij de gedroogde abrikozen in stukjes. Snij de ui fijn en meng de helft van de fijngesneden ui door het gehakt. Voeg een halve eetlepel ras el hanout toe en rol gehaktballetjes.
  2. Rooster de amandelschilfers kort in een droge antikleefpan. Schep uit de pan en hou opzij.
  3. Verhit 2 koffielepels olijfolie in de pan en bak de balletjes samen met de courgetteblokjes en de ui. Voeg na 5 minuten de tomatenblokjes toe, de rest van de ras el hanout, de abrikozen en de koffielepel kaneel.
  4. Laat 10 minuten pruttelen en serveer met de koriander en amandelschilfers erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 494.08 kcal
Koolhydraten 40.33 g
waarvan suikers 28.98 g
Vet 18.96 g
waarvan verzadigd 3.48 g
Proteïnen 35.78 g
Vezels 10.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin