Snelle gemakkelijke appelbollen

20 MIN
4 stuks
Snelle gemakkelijke appelbollen

Doe je mee aan 'Verloren Maandag' of gewoon op zoek naar een snel en gemakkelijk dessertje, 4-uurtje of ontbijt - zo je wil. Maak dan zeker eens deze heerlijke, originele 'halve appelbollen' klaar!

Ingrediënten

  • 4 vierkante plakjes bladerdeeg
  • 30 gr boter
  • 2 appels
  • 50 gr suiker
  • 1 eidooier

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Smelt de boter. Schil de appel, verwijder het klokhuis (eventueel met een appelboor) en halveer. Maak inkepingen met een mes (zie foto). Klop de eidooier los met een scheutje water.
  3. Snijd rondjes uit het bladerdeeg. Prik gaatjes met een vork. Duw je vork ook in de randjes (zie foto). Bestrijk met eigeel en bestrooi met 2/3 van de suiker. Schik de gehalveerde appel erop. Bestrijk royaal met boter. Strooi de rest van de suiker erover.
  4. Bak 15-20 min. in de oven, controleer regelmatig.
  5. Optioneel: strooi wat extra suiker over de appel en brand af met een crème brûlée-brander. Smakelijk!