Smørrebrød met rosbief

75 MIN
4 personen
Smørrebrød met rosbief

Smørrebrød is Deens roggebrood dat belegd wordt met lekkernijen, hier met rosbief en mierikswortel. De Scandinavische keuken ten voete uit!

Ingrediënten

  • 600 g rosbief
  • 8 sneden roggebrood
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 bosje bladpeterselie, grof gehakt
  • 1 takje dragonblaadje, grof gehakt
  • 100 ml fond, bruine
  • 1 el mierikswortelpasta
  • 4 el yoghurt
  • 4 el mayonaise
  • 50 g walnoten
  • 30 g pistachenoten
  • olijfolie
  • cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Maal de noten en de pistaches fijn in de blender. Meng ze met de gehakte kruiden.
  2. Bestrijk het vlees rondom met olijfolie. Kruid het met cayennepeper, peper en zout. Leg het in een grote braadslee. Bedek de bovenkant en de zijkanten met de noten-kruidenmengeling.
  3. Meng de bruine fond met evenveel water. Schenk bij het vlees in de braadslee. Zet 1 uur in de oven. Bedruip om het kwartier met de jus.
  4. Maak een dressing door de mayonaise te mengen met de yoghurt en mierikswortelpasta.
  5. Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens het aan te snijden. Serveer het vlees op het roggebrood met de dressing. Serveer met de gemengde salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 758.02 kcal
Koolhydraten 50.03 g
waarvan suikers 9.8 g
Vet 36.76 g
waarvan verzadigd 6.53 g
Proteïnen 53.53 g
Vezels 8.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin