Smoragstorta (broodtaart)

30 MIN
6 personen
Smoragstorta (broodtaart)

De smorgastorta, Zweeds van oorsprong, is een hartige broodtaart en wordt gegeten op 'midzomernacht'. Laagjes brood worden afgewisseld met een rijkelijke laag roomkaas gemengd met gerookte zalm en eiersalade. De taart wordt afgewerkt met kleurrijke decoratie zoals schijfjes radijs, wortellinten en zalmroosjes.

Ingrediënten

  • 200 g gerookte zalm
  • 1 wit brood, gesneden
  • 1 bussel radijs
  • 1 wortel
  • 1 citroen
  • 1 bosje bieslook
  • g erwten, scheuten
  • 1 bosje peterselie
  • 400 g roomkaas
  • 4 eieren
  • 6 el mayonaise
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de korst van het brood. Hak 150 g gerookte zalm fijn. Rol de rest op in roosjes. Snij de bieslook fijn, hou wat sprietjes apart. Rasp de schil van de citroen. Meng 3/4de van de roomkaas met de fijngesneden zalm, bieslook, citroenzeste en peper en zout.
  2. Kook de eieren hard. Pel en prak ze fijn met een vork. Snij de peterselie fijn. Meng de eieren met de mayonaise, peterselie, peper, zout en wat citroensap.
  3. Leg 4 boterhammen naast elkaar. Bestrijk met een dun laagje roomkaas. Bestrijk dan met de helft van de zalmsalade. Herhaal met de eiersalade. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn.
  4. Bestrijk de bovenkant met roomkaas. Trek linten van de wortel met een dunschiller en rol op. Snij de radijzen in fijne plakjes. Decoreer de taart met wortel, zalmroosjes, bieslook, radijs en scheuten. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 733.27 kcal
Koolhydraten 63.72 g
waarvan suikers 7.43 g
Vet 41.73 g
waarvan verzadigd 18.3 g
Proteïnen 24.23 g
Vezels 4.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin