Smashed falafel wrap met munt, koriander en shoarmakruiden
40 MIN
2 personen
Foodbagchef Claire: "Ik liet me inspireren door smashed burgers en maakte er een veggie versie van. De falafel maak je helemaal zelf, en dat is echt niet moeilijk. Mix alle ingrediënten in een hakmolen en bakken maar!"
Ingrediënten
125 gr sojayoghurt
½ teentje knoflook
100 gr gesneden rode kool
½ rode ui
2 tomaten
400 gr kikkererwten
10 gr munt
10 gr koriander
2 kl shoarmakruiden
4 wraps
50 gr spinazie
olijfolie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Looksaus: meng de sojayoghurt met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper en pers de helft van de knoflook erbij.
Kneed de rode kool met een snuifje zout zo'n 1 min. Zo wordt de kool zachter en lichter verteerbaar. Je kan de kool ook kort opbakken in de pan.
Snijd de ui in flinterdunne ringen en de tomaat in blokjes. Meng samen met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
Falafel: mix de kikkererwten (uitgelekt), munt, koriander (ook de steeltjes), shoarmakruiden en de rest van de knoflook met een staafmixer, hakmolen of blender fijn. Voeg wat olijfolie, zout en zwarte peper toe.
Verdeel het falafeldeeg in een dunne laag over de wrap en druk goed aan. Besprenkel met voldoende olijfolie (zie tip).
Schik de belegde wrap op een bord en zet je pan eroverheen. Draai om zodat de wrap in één geheel in de pan belandt, met de falafel naar beneden. Bak enkele minuten op middelhoog vuur.
Zet het bord opnieuw op de pan en draai om, zodat de gebakken wrap op het bord belandt, met de falafel naar boven. Herhaal voor alle wraps, zet eventueel meerdere pannen tegelijkertijd op het vuur.
Beleg de gebakken wrap met wat spinazie, rode kool en tomatenblokjes. Besprenkel met de looksaus. Rol op en eet lekker met je handen. Smakelijk!
TIP: In plaats van de olie in de pan te verhitten draaien we de rollen om. Of beter, draaien we de pan om! Zo is het iets eenvoudiger om de wrap in één geheel in je pan te krijgen, zonder dat alles eraf valt.