Slavink met spruitjespuree

45 MIN
4 personen
Slavink met spruitjespuree

Ingrediënten

  • 400 g gemengd gehakt
  • 125 g ontbijtspek, 8 plakjes
  • 2 sneetjes wit brood, zonder korst
  • 2 el mosterd
  • 100 ml melk
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 kl kerriepoeder
  • Voor de spruitjespuree

  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 750 g spruiten
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 250 ml room
  • 1 el boter
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Week het brood met melk en knijp het goed uit. Doe het brood bij het gehakt en voeg nootmuskaat en kerriepoeder toe. Kruid af met peper en zout. Rol vier rolletjes van het gehakt.
  2. Leg twee plakjes spek naast elkaar. Bestrijk het spek met een dun laagje mosterd en rol het spek om het gehakt. Bewaar in de koelkast.
  3. De spruitjespuree

  4. Blancheer de spruitjes in gezouten water.
  5. Fruit de ui glazig in een pan met boter, voeg hier de spruitjes aan toe en laat even stoven. Voeg de room, peper en zout toe en laat sudderen tot de spruitjes gaar zijn.
  6. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  7. Doe de aardappelen bij de spruitjes en plet ze. Kruid af met nootmuskaat en meng er de peterselie door.
  8. Kruid de slavinken met peper en zout. Bak ze rondom aan in een pan met boter. Serveer met de spruitjespuree.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 989.25 kcal
Koolhydraten 66.87 g
waarvan suikers 12.76 g
Vet 61.53 g
waarvan verzadigd 28 g
Proteïnen 39.59 g
Vezels 16.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin