Slavink met prei in graanmosterdsaus en geroosterde aardappelen

25 MIN
2 personen
Slavink met prei in graanmosterdsaus en geroosterde aardappelen

Dit eenvoudige gerecht straalt toch verfijning uit, dankzij de heerlijke gestoofde prei in graanmosterdsaus. Doe daar een heerlijke slavink met spek en krokant geroosterde aardappelen bij, en het is feest op het bord. Een nieuwe favoriet voor jong en oud!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 prei
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 slavinken
  • 1 brikje lichte room
  • 1 el graanmosterd
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de aardappelen. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Was en snij de prei in ringen. Breng per persoon 75 milliliter water aan de kook en los hierin de kippenbouillon op. Snij de peterselie fijn.
  3. Verhit 1/3de van de olijfolie in een antikleefpan. Bak de slavinken rondom goudbruin. Leg de slavinken in een ovenschotel en zet 10 minuten mee in de oven. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de prei toe. Laat 5 minuten stoven en voeg dan de kippenbouillon toe. Laat nog 3 minuten stoven en roer er dan de room en graanmosterd door. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de slavinken met de prei in graanmosterdsaus en de geroosterde aardappelen. Werk af met peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 911.29 kcal
Koolhydraten 52.23 g
waarvan suikers 10.6 g
Vet 60.29 g
waarvan verzadigd 19.77 g
Proteïnen 35.93 g
Vezels 11.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin