Sinterklaastaart

150 MIN
8 personen
Sinterklaastaart

Dit is de ultieme sinterklaastaart, met speculaasbodem, een heerlijke plattekaasvulling en afgewerkt met lekkers van de Sint. Dit moet je proberen!

Ingrediënten

  • 700 g plattekaas
  • 200 g speculaas
  • 175 ml slagroom
  • 70 g boter
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 5 el suiker
  • 1 citroen
  • 2 takjes munt
  • 8 g gelatine
  • afwerking

  • 50 g kruidnoten, en ander typisch sinterklaas snoepgoed: gouden centen, guimauves, letterkoekjes, kleine chocoladefiguurtjes, etc...

BEREIDING

  1. Verkruimel de speculaas. Smelt de boter en meng er de speculaaskruimels door. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en voeg de speculaaskruimels toe en druk aan. Zet in de koelkast.
  2. Klop de slagroom op met de suiker en de vanillesuiker. Was en rasp de schil van 1 mandarijn. Meng beide met de plattekaas.
  3. Week de gelatine in koud water. Pers de citroen en verwarm het sap. Knijp de gelatine uit en laat oplossen in het citroensap. Laat lichtjes afkoelen.
  4. Roer het citroensap door de plattekaas en schep de massa meteen in de vorm. Zet ten minste 4 uur in de koelkast. Duw na 2 uur de decoratie in de bovenkant van de taart.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 433.81 kcal
Koolhydraten 37.98 g
waarvan suikers 24.09 g
Vet 25.39 g
waarvan verzadigd 14.14 g
Proteïnen 13.73 g
Vezels 0.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin