Sint-Jakobschelpen

10 MIN
12 stuks
Sint-Jakobschelpen

St-Jakobsvruchten op Vietnamese wijze, met gember en sojasaus. Ze worden geserveerd met een lente-ui olie bij. Een heel verfijnd Oosters gerecht.

Ingrediënten

  • 12 sint-jakobsvruchten
  • 3 lente-uitjes, fijngesnipperd, wit en groen gescheiden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el gember, geraspt, vers
  • 2 el glutenvrije sojasaus
  • 1 el olie, plantaardig
  • Lente-ui olie

  • 1 lente-uitje, fijngesnipperd
  • 200 ml olie, plantaardig

BEREIDING

  1. Fruit de knoflook en het wit van de lente-ui in olie. Bak hierin de sint-jakobsvruchten kort aan beide zijden en haal ze uit de pan.
  2. Verhit voor de lente-ui olie de olie in een pan samen met de lente-ui. Roer om en haal meteen van het vuur, zodat de lente-ui niet aanbakt.
  3. Bak in de pan van de sint-jakobsvruchten het groen van de lente-ui samen met de gember, sojasaus en 2 eetlepels lente-ui olie. Laat even inkoken en zet het vuur uit.
  4. Schik de sint-jakobsvruchten op een bord en overgiet met de saus. Serveer met de lente-ui olie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 190.72 kcal
Koolhydraten 1.77 g
waarvan suikers 0.92 g
Vet 17.85 g
waarvan verzadigd 2.85 g
Proteïnen 5.21 g
Vezels 0.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin