Hou je van de pure smaak van citroen? Wij maken een heerlijke, frisse simpele cake die niet droog is. Het geheim? Prik na het bakken gaatjes met een satéprikker in de cake en giet er citroensiroop in, heerlijk!
Ingrediënten
2 citroenen, biologisch
150 gr suiker, + 3 el extra
4 eieren
200 gr bloem
50 gr maïszetmeel
1 kl bakpoeder
snufje zout
125 gr yoghurt
125 gr boter
1 kl vanille-extract
poedersuiker
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 °C, boven- en onderwarmte. Smelt de boter.
Rasp de citroenschil en wrijf deze samen met de suiker, om de essentiële oliën vrij te laten komen. Klop in een grote kom de suiker en eieren tot het mengsel schuimig wordt.
Meng in een aparte kom de bloem, maïszetmeel, bakpoeder en zout. Voeg de helft van de droge ingrediënten toe aan het eimengsel en meng goed. Voeg vervolgens de yoghurt toe.
Voeg de resterende droge ingrediënten toe en roer er de gesmolten boter door. Giet het beslag in een ingevette cakevorm (wij gebruikten een tulbandvorm). Bak de cake 50-55 minuten.
Pers het sap van de citroenen, tot je 3 el hebt. Doe in een steelpannetje, samen met 3 el water en 3 el suiker. Verwarm en roer tot de suiker is opgelost.
Haal de cake uit de oven en laat 5 minuten rusten. Prik met een satéprikker kleine gaatjes in de warme cake en giet de siroop over de cake terwijl die nog in de vorm zit. Laat de cake ongeveer 15 minuten de siroop opnemen. Verwijder overtollig vocht indien nodig.