Shakshuka met merguez

25 MIN
2 personen
Shakshuka met merguez

Shakshuka + heerlijke pittige merguezworstjes? Yes please! In het Midden-Oosten eten ze dit als ontbijt, maar als avondmaal kan het dus ook perfect. Hier ga je van genieten, en het is nog eens koolhydraatarm ook.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl harissa
  • 2 kl komijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 bio-eieren
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 merguezworsten
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen en de rode paprika in blokjes. Snij de courgette in blokjes. Pers de knoflook.
  2. Verwarm de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan. Stoof de ui, paprika en courgette 5 minuten op een zacht vuur. Voeg dan de knoflook, harissa (gebruik minder als je niet van pikant houdt) en komijn toe en laat 2 minuten stoven.
  3. Voeg de tomatenblokjes, de suiker, peper en zout toe en laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  4. Maak kuiltjes in de tomatensaus en breek er de eieren in. Kruid de eieren met peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat 15 minuten garen, tot het eiwit gestold is.
  5. Hak de peterselie fijn.
  6. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de merguezworsten, 4 minuten aan elke kant. Snij in hapklare stukjes.
  7. Verdeel de merguezworsten over de shakshuka. Werk af met fijngehakte peterselie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 767.68 kcal
Koolhydraten 33.63 g
waarvan suikers 21.5 g
Vet 50.19 g
waarvan verzadigd 10.84 g
Proteïnen 43.24 g
Vezels 8.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin